streda, 1. februára 2017

Vepřové kotlety na smetaně-recept

4 vepřové kotlety, kousek šunky, 1 párek, olej, 1 dl smetany, citronová šťáva, 1 lžička hladké mouky, trochu vývaru, mletý pepř, sůl
Kotlety částečně vykostíme, od zbylých kostí maso alespoň odřízneme do poloviny. Kotlety nařízneme po obvodech na několika místech, naklepeme, osolíme, opepříme a zvolna opečeme na oleji na pánvi. Kotlety vyjmeme a uložíme na teplém místo, část oleje z pánve slijeme, na pánvi osmahneme šunku nakrájenou na nudličky a párek nakrájený na kolečka a vyjmeme. Tuk na pánvi zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vývarem a podusíme asi 2 minuty za stálého míchání. Přilijeme smetanu, omáčku přivedeme do varu, přidáme zpět kotlety a uzeninu a prohřejeme. Omáčku osolíme, opepříme a okyselíme. Podáváme s noky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára