streda 11. januára 2017

Slepice na kari

4 porce slepice, 40 g másla, 20 g oleje, 1 malá cibule, 1 jablko, 20 g hladké mouky, 1,5 dcl sladké smetany, vývar, sůl, kari koření.
Porce slepice osmažíme na oleji dozlatova v tlakovém hrnci a vyjmeme. Do oleje přidáme máslo, jemně nakrájenou cibuli, zpěníme ji, zaprášíme moukou a osmažíme. Přidáme osmažené maso a vmícháme kari ( asi půl až jednu lžičku podle chuti ), zalijeme asi 3dcl vývaru, hrnec uzavřeme a dusíme asi hodinu doměkka. Pak maso vyjmeme, přidáme jemně nastrouhané jablko, krátce povaříme, přidáme smetanu, přihřejeme a omáčku procedíme. Příloha: houskový knedlík.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára