piatok 27. januára 2017

Jahlový puding

150 g jahel, spetka soli, asi 300 ml mleka, 20 g masla, 1 zloutek, 80 g piskoveho cukru, 2 bilky, maslo a polohruba mouka na formu
Jahly proplachneme, sparime horkou vodou, zalijeme je trochou vody, postupne prilevame mleko, michame a uvarime je domekka. Zmekle maslo utreme se zloutkom a polovinou cukru. Z bilku uslehame tuhy snih a veslehame zbyly cukr. Prochladle jahly promichame s maslom utrenym se zloutkem a cukrem a lehce vmichame bilkovy sneh, naplnime do formy vytrene maslem a vysypane moukou, formu uzavreme, vlozime do horke vodni lazne a pri nepatrnem varu udrzujeme 30 minut. Potom formu otevreme a pudink vyklopime. Podavame jej s kompotem.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára