streda 19. októbra 2016

Pečené kuře s křenovou šlehačkou

1 kuře, sůl, 50 g hladké mouky, 40 g oleje, 40 g másla, 75 g cibule, 1 dl vody, 2 dl bílého vína, 200 g smetany, 2 lžíce strouhaného křenu.
Kuře naporcujeme, osolíme a na horkém oleji s máslem po všech stranách zvolna opečeme. Maso vyjmeme, do tuku vložíme nakrájenou cibuli, orestujeme, vložíme zpět kuře, zastříkneme vodou a dusíme doměkka za občasného přelévání šťávou. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vínem a smetanou, promícháme a provaříme. Ke konci přidáme křen, dochutíme a vložíme zpět prohřát maso. Podáváme s rýží, těstovinami nebo knedlíky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára