štvrtok 13. októbra 2016

Marináda na kuřecí maso

4 kuřecí řízky, 1/2 lžíčky soli, 4 lžíce citrónové nebo limetkové šťávy, 2 prolisované stroužky česneku, 2,5 cm nastrouhaného čerstvého zázvoru, 150 g bílého jogurtu, 1 lžička mletého římského kmínu, 1 lžička čili koření, 1/2 lžičky mletého koriandru, 1/2 lžičky mlété kurkumy
Kuřecí maso lehce naklepeme, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme 10 minut odležet. V misce smícháme česnek, zázvor, jogurt, kmín, čili koření, koriandr a kurkumu, vše dobře promícháme.Do vytvořené marinády naložíme přpravené kuřecí maso a necháme alespoň 2 hodiny odležel, lépe však přes noc. Grilujeme asi 15 minut, během opékání často obracíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára