streda 19. októbra 2016

Drubeží játra kardinál

750 g drůbežích jater, 75 g slaniny, 100 g cibule, 3 stroužky česneku, pepř, 100 g žampionů, 50 g kečupu, 1 dl červeného vína, sůl, 50 g mandlí.
Mírně ztuhlá játra nakrájíme na menší kostky nebo širší nudličky. Jemně nakrájenou slaninu rozpustíme, přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme játra, lisovaný česnek a pepř a za stálého míchání restujeme dorůžova. Přidáme pokrájené žampiony, kečup a víno, necháme podusit, ke konci dochutíme solí. Na talíři sypeme sekanými mandlemi (spaříme, oloupeme, opražíme, nasekáme) a podáváme s hranolky a salátem.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára