štvrtok 25. augusta 2016

Tiramisu z Lučiny

300 g lučiny, 3 vejce, 150 ml smetany na šlehání, 1 ztužovač šlehačky, 1 vanilkový cukr, 100 g krupicového cukru, 2 sáčky kulatých dětských piškotů, 4 lžíce mandlového likéru, 4 lžíce silné instantní kávy Tchibo Exclusive, 2 lžíce granulovaného kakaa.
Lučinu, žloutky, krupicový a vanilkový cukr utřeme do pěny, vmícháme šlehačku ušlehanou se ztužovačem do tuha. Do hranatého pekáče položíme vrstvu piškotů a ty pokapeme kávou a likérem. Potřeme vrstvou krému a opět pokračujeme piškoty. Tyto vrstvy střídáme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Končíme vrstvou krémovou, kterou posypeme kakaem a vše necháme přes noc ztuhnout v chladničce a před podáváním nakrájíme na kostky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára