sobota 27. augusta 2016

Sigara boregi – Burek “cigáro”

500 g hladké mouky., 200 g bílého jogurtu., 1 vejce., 1 prášek do pečiva /nemusí být/.,
Všechny ingredience na těsto dáme na vál a důkladně rukama propracujeme.
250 g sýra feta., nať zelené petrželky., nať čerstvého kopru., oregano., cayenský pepř., olej na smažení.,
Z těsta vyválíme kolo, které rozdělíme na 8 výsečí. V misce smícháme nadrobený sýr, najemno nakrájenou petrželku, špetku oregana a pepře. Pokud by se nám zdála náplň příliš tvrdá můžeme přilít trošku vody. Na širší stranu výseče položíme kousek nádivky, okraje těsta potřeme studenou vodou a zarolujeme. Viz. obrázek.Špičatý konec dobře přitiskneme, aby se borek při smažení neotevřel. Smažíme v rozpáleném oleji do zlatova. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára