štvrtok 25. augusta 2016

Šašlik s jahodovou omáčkou

700 g kuřecího masa, 150 g středně velké cibule, 100 g uzené prorostlé slaniny v plátcích, 200 g dlouhozrnné rýže, sůl, 3 lžíce oleje, pepř, 150 g jahod, 3 lžíce jahodového džemu, 200 ml drůbežího vývaru, 2 lžíce nakládaného zeleného pepře, 1 lžíce solamylu, 1 čajová lžička ostřejší hořčice, jahody a petrželka na ozdobení, špízy
Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli rozčtvrtíme a slaninu nakrájíme na kousky. Připravené suroviny střídavě napichujeme na špízy. Mezitím si dáme uvařit rýži. Vsypeme ji do osolené vařící vody, přiklopíme pokličkou a při mírné teplotě dusíme asi 20 minut.
Na pánvi si rozehřejeme olej a špízy na něm ze všech stran opékáme asi 10 minut. Hotové špízy pak uložíme na teplém místě.Nezapomeneme osolit a opepřit. Opereme jahody a nakrájíme je na malé kousky. Pepř necháme okapat a spolu s vývarem přilijeme do vypečeného tuku na pánvi, kde vše necháme přejít varem. Solamyl smícháme s trochou vody, přidáme džem a na pánvi povaříme. Nakonec přidáme jahody, ochutíme solí, pepřem a hořčicí. Špízy servírujeme s rýží a omáčkou, zdobíme petrželkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára