štvrtok 25. augusta 2016

Jemná kynutá bábovka

30 dag polohrubé mouky, 1,5 dag droždí, 10 dag pískového cukru, 125 ml mléka, 15 dag másla, 2 vejce, 1 lžíce citrónové šťávy, sůl, 10 dag rozinek, tuk na vymazání bábovkové formy, čokoládová poleva na ozdobu
Mouku prosijeme, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru, vlažného mléka, zamícháme a necháme vykynout. Poté přidáme rozehřátý tuk, zbylý cukr a mléko, vejce, citrónovou šťávu a sůl, vypracujeme vláčné těsto. Necháme kynout a do vykynutého těsta zapracujeme propláchnuté a okapané rozinky. Těsto vložíme do tukem vymazané formy a upečeme dozlatova. Vychladlou bábovku polijeme polevou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára