štvrtok 25. augusta 2016

Dort Baileys

125 g másla, 100 g cukru, 2 vejce, 70 g mouky, 70 g maizeny, 150 ml Baileys, 250 g šlehačky, 2 balíčky ztužovače šlehačky, 150 g čokolády, 1 lžička kakaa, pergamenový papír
Smícháme v míse, moučkový cukr a tuk, vyšleháme je na jemno. Přidáme vejce a opět vyšleháme. Přesijeme polohrubou mouku a s práškem do pečiva a maizenou je nasypeme k rozmíchanému tuku. Pečlivě zamícháme. Těsto naplníme do dortové formy, kterou jsme před tím vyložili pergamenovým papírem. Po upečení formu rozebereme a korpus necháme vychladit. Ve vodní lázni rozpustíme mléčnou čokoládu a dort jí ze spodní strany potřeme, necháme ztuhnout a čokoládovou stranu položíme na talíř. Vrchní stranu korpusu pokapeme likérem. Kolem dortu postavíme dortovou formu bez dna a roztíráme na korpus ušlehanou šlehačku se ztužovačem. Povrch dortu ozdobíme rozdrcenými cukrovými pusinkami, kakaem a jemně strouhanou čokoládou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára