utorok 20. augusta 2013

Ořechové trojúhelníčky

Hnětené těsto: 225 g hladké mouky., zarovnaná KL kypřicího prášku do pečiva., 100 g cukru krupice., balíček vanilkového cukru., vejce PL vody.,
Náplň: 3 PL meruňkové marmelády., 150 g másla., 125 g cukru., balíček vanilínového cukru., 3 PL vody., 300 g mletých lískových ořechů
Poleva: 100 g tukové polevy mléčná čokoláda
Na těsto smícháme mouku s kypřicím práškem do pečiva a prosijeme do mísy. Přidáme cukr, vanilínový cukr, vejce, vodu a máslo nebo margarín. Přísady dobře propracujeme pomocí ručního šlehače s hnětacími metlami nejprve při nejnižší, pak při nejvyšší rychlosti. Poté těsto na pracovní desce prohněteme rukama dohladka. Pokud by se lepilo, uložíme je zabalené do fólie na chvíli do chladu. Těsto rozprostřeme na vymaštěný pečicí plech (30 x 40 cm) . Těsto potřeme meruňkovou marmeládou. Máslo, cukr, vanilínový cukr a vodu za stálého míchání pomalu zahříváme a necháme rozpustit. Vmícháme mleté lískové ořechy a náplň necháme trochu vychladnout. Náplň rovnoměrně rozetřeme na těsto. Pečicí plech vložíme do trouby a pečeme. Pečicí plech postavíme na kuchyňskou mřížku a koláč necháme vychladnout. Teprve poté jej rozkrájíme na čtverce (8 x 8 cm), které následně diagonálně rozdělíme na poloviny, takže vzniknou trojúhelníky. Čokoládovou polevu vyjmeme ze sáčku a v malém hrnci ji ve vodní lázni při nízké teplotě rozpustíme, oba špičaté rohy trojúhelníčků namočíme do polevy. Trojúhelníčky položíme na kuchyňskou mřížku nebo na papír na pečení a necháme polevu ztuhnout.
Elektrická trouba – cca 180° C (předehřátá)., horkovzdušná trouba – cca 160° C (předehřátá)., plynová trouba – stupeň 2 – 3 (předehřátá)., doba pečení cca 25 – 30 minut.
Tip: ořechové trojúhelníčky vydrží v dobře uzavřené dóze 3 – 4 týdny. Místo lískových ořechů můžeme použít také 300 g strouhaného kokosu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára