streda 15. mája 2013

Uzenina s červenými fazolemi

středně velkou cibuli., chilli papričku., 125 g rajčat., 200 g vídeňských párků., 100 g kabanosu., 2 lžíce oleje., 2 bobkové listy., plechovku (425 ml) červených fazolí., 2 vejce., sůl., petrželku na ozdobení.,
Cibuli oloupeme a nakrájíme na špalíky. Chilli papričku podélně nařízneme, vyjmeme jadérka a usekáme nadrobno. Párky a kabanos pokrájíme na kolečka, rajčata omyjeme a nakrájíme na úhledné dílky. V hlubší pánvi rozpálíme olej, vsypeme cibuli a necháme zesklovatět. Na tento základ dáme uzeninu a za stálého míchání krátce opečeme. Přidáme rajčata, chilli papričku a bobkové listy osolíme a chvilku povaříme. Pak vmícháme fazole a prohřejeme. Vařečkou uděláme ve směsi dva důlky, do každého rozklepneme vejce a necháme asi 5 minut srážet. Hotový pokrm zdobíme petrželkou a podáváme s chlebem nebo pečivem. ©
Doba přípravy cca 30 minut., porce asi 3650 kJ / 870 kcal.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára