piatok 17. mája 2013

Mrkvová rýže s tofu


6 lžic sójové omáčky, 2 lžíce kari, 400 g tofu, 600 g mrkve, 4 lahůdkové cibulky, 2 červené feferonky, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 600 g vařené dlouhozrnné rýže
Smícháme sójovou omáčku a kari.* Tofu pokrájíme na kostičky, vmícháme do omáčky a necháme krátce rozležet.* Mezitím najemno nastrouháme mrkev.* Lahůdkové cibulky očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka.* Feferonky očistíme, omyjeme a najemno posekáme.* Česnek také nadrobno posekáme.* Tofu nech okapat v sítu.* Ve woku rozehřejeme olej a krátce na něm osmahneme feferonky a česnek.* Přidáme tofu a za častého míchání krátce opečeme.* Přidáme rýži, krátce zahřejeme.* Vmícháme mrkev a krátce podusíme společně.* Hotový pokrm osolíme a vmícháme lahůdkovou cibulku.* ©
Příprava 20 minut, na osobu 450 kcal, 21 g bílkovin, 17 g tuků, 58 g sacharidů

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára