štvrtok 11. apríla 2013

Pikantní zeleninový špíz

4 stroužky česneku, 200 ml olivového oleje, po 2 snítkách tymiánu a dobromysli, snítka rozmarýnu, malá ostrá paprička, sůl, pepř, lžíce balzámového octa, 4 malé cukety, malý lilek, 3 řapíky celeru, 8 malých rajčat, 200 g žampionů
Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a smícháme s olivovým olejem. Bylinky a ostrou papričku omyjeme, najemno posekáme a vmícháme do česneku. Osolíme, opepříme a okyselíme octem. Zeleninu očistíme a omyjeme. Cukety a lilky rozpůlíme a nakrájíme na silnější plátky, celer na kostičky. Rajčata rozpůlíme. Žampiony nasucho otřeme. Špejle vložíme na několik minut do vody. Pak na ně střídavě napichujeme zeleninu a žampiony a špízy potřeme marinádou. Položíme na rošt a pod něj umístíme pekáč na tuk. Grilujeme 6-8 minut. Během grilování víckrát potřeme marinádou.
Příprava 30 minut, grilování 8 minut, na osobu 350 kcal ©


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára