štvrtok 11. apríla 2013

Mrkvová roláda

40 g ovesných vloček, tuk a krupicový cukr do vloček, 20 g strouhanky, 50 g strouhané mrkve, jablko, strouhaná kůra a šťáva z citronu, 50 g hrubé mouky, 4 vejce, 100 g práškového cukru, tuk na vymazání pergamenu
Náplň: 600 g mrkve, 50 g másla, sůl, 50 g práškového cukru, 100 g zavařené dýně
Ovesné vločky se lžičkou cukru opražíme na kousku tuku a po vychladnutí je rozdrtíme. Přidáme strouhanku, nastrouhanou mrkev a jablko, citronovou šťávu a kůru, mouku a žloutky utřené s cukrem. Nakonec ušleháme z bílků tuhý sníh, který vmícháme do směsi. Pergamenový papír vymastíme, těsto na něj natřeme a zvolna upečeme. Ještě teplý plát potřeme náplní a ihned zabalíme. Stočenou roládu potřeme rumovou polevou.
Náplň: Mrkev očistíme, najemno nastrouháme a na másle podusíme. Mírně osolíme, podle chuti osladíme a přidáme nasekanou dýni. ©

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára