štvrtok 21. marca 2013

Zelenina se dvěma omáčkami


3 červené paprikové lusky, 2 cibule, 50 ml vinného octa, lžící hnědého cukru, sůl, drcené chilli, lžící rajčatového kečupu, 150 g zakysané smetany, cibulovou polévku z kostky, žlutý paprikový lusk, malou salátovou okurku, 250 g mrkve, ½ řapíkatého celeru
Polovinu červených paprikových lusků a cibuli nakrájíme na kostky, společně s octem a cukrem vložíme do hrnce a přikryté dusíme 20 minut. Dochutíme solí, chilli, kečupem. Smetanu vyšleháme s polévkou dohladka. Žlutou a zbylou červenou papriku nakrájíme na proužky, okurku na plátky a celer i mrkev na kousky. Papriku, okurku, mrkev i celer urovnáme na mísu. Obě omáčky přelijeme do samostatných misek a podáváme k zelenině se sýrovými tyčinkami nebo tyčinkami z listového těsta, případně s krekry.
Příprava 30 minut, 1 porce 210 kcal ©

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára