štvrtok 21. marca 2013

Zelenina na kari


400 g řapíkatého celeru, 200 g mrkve, cibuli, 4 rajčata, 200 g klíčků mungo, 2 lžíce másla, 1-2 lžičky kari, sůl, pepř, 200 ml zeleninového vývaru z kostky, 100 ml smetany ke šlehání, 100 g rýže, 2 lžičky škrobové moučky
Rýži pečlivě propereme a povaříme v osolené vodě doměkka. Pak ji odstavíme a udržujeme v teple. Zeleninu omyjeme a osušíme. Celer pak nakrájíme na kousky, mrkev na plátky, cibuli a rajčata na měsíčky. Výhonky munga přebereme. Na pánvi rozehřejeme tuk. Řapíkatý celer, mrkev a cibuli na něm opečeme. Poprášíme trochou kari koření a opražíme. Směs zředíme vývarem a dusíme 10 minut. Zhruba 3 minuty před koncem dušení přidáme k zelenině rajčata i výhonky a směs dobře prohřejeme. Smetanu opatrně rozmícháme se škrobovou moučkou a zeleninu zahustíme. Dochutíme zbytkem kari, solí a pepřem. Zeleninu podáváme s rýži nebo s vařenými bramborami.
Příprava 40 minut, 1 porce 450 kcal ©

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára