sobota 9. marca 2013

Zapečené cukety a rajčata s mozzarellou po italsku


2 středně velké cukety, 4 rajčata, 250 g žampionů, stroužek česneku, svazek bazalky, 2 lžíce olivového oleje, sůl, bílý pepř, 100 g mozzarelly
Cukety a rajčata důkladně omyjeme. Cukety nakrájíme na tenké plátky, rajčata na kousky. Žampiony očistíme a rozpůlíme. Česnek také oloupeme a najemno nasekáme. Bazalku opláchneme a lístky nasekáme nadrobno. Na pánvi si rozpálíme olej, do kterého postupně vložíme žampiony, cukety a česnek. Nakonec přidáme rajčata a bazalku. Podle chuti osolíme, opepříme a chvílí podusíme. Pak zeleninu vyjmeme a rozdělíme do 2 ohnivzdorných mísek, mozzarellu nakrájíme na plátky a poklademe jí zeleninou. V předehřáté troubě zapékáme 15 minut do zlatohneda.
Příprava 30 minut, 1 porce 370 kcal  ©

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára