piatok 8. marca 2013

Zapečená brokolice se šafránem


500 g brokolice, sůl, bílý pepř, 200 g másla, 2 žloutky, 4 lžíce bílého vína, špetku mletého šafránu, lžící citronové šťávy, lžičku worcesterské omáčky
Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky. Vložíme je do malého množství vroucí osolené vody a 5 minut povaříme. Dáme na síto okapat a necháme zchladnout. Rozpustíme máslo. Žloutky a bílé víno umícháme ve vodní lázní dohladka a za stálého míchání postupně přidáváme rozpuštěné máslo. Nakonec ochutíme šafránem, solí, pepřem, citronovou šťávou a worcestrem. Brokolici rozdělíme do 4 zapékacích misek, přelijeme šafránovou omáčkou a zapékáme v předem vyhřáté troubě 2 minuty.
Příprava 25 minut, 1 porce 430 kcal ©

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára