sobota 9. marca 2013

Okurková směs s paprikou na bílém víně


400 g brambor, červenou papriku, 2 salátové okurky, 2 středně velké cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, 1/8 l bílého vína, kelímek smetany ke šlehání, po svazku kopru a pažitky, 3 lžíce hladké mouky, sladkou papriku, sůl bílý pepř
Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Vložíme do vařící osolené vody a 10 minut povaříme. Papriku očistíme a nakrájíme na kostky, okurky oloupeme, podélně rozpůlíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Na pánvi rozpálíme lžící oleje, vsypeme cibuli, zeleninu a podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme scezené brambory, ¼ l vody, bílé víno a smetanu. Promícháme a 10 minut povaříme. Mezitím si na pánvi rozpálíme lžící oleje, přisypeme mouku, orestujeme a zalijeme troškou vody. Jíšku povaříme a přidáme ke směsi spolu s opranými a nasekanými bylinkami a dochutíme sladkou červenou paprikou.
Příprava 30 minut, 1 porce 500 kcal ©

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára