štvrtok 21. marca 2013

Jablečná omeleta


vejce, sůl, 2 lžíce polohrubé mouky, strouhaný muškátový oříšek, 5 lžic minerálky, velké jablko, lžící oleje, 2 lžíce jahodové zavařeniny
Vejce vyšleháme s moukou, soli, muškátovým oříškem a minerálkou na hladké těsto. Necháme přibližně 10 minut odpočinout. Z jablka odstraníme jádřinec a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej a polovinu jablečných plátků v něm krátce podusíme. Přidáme těsto a upečeme z obou stran dozlatova. Podáváme se zbylými jablečnými plátky a zavařeninou.
Příprava 20 minut, 1 porce 260 kcal
Tip: Omelete bude zvlášť jemná, když bílku vyšleháme sníh, který převracením zamícháme do těsta zadělaného jen žloutkem. ©

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára