sobota 16. februára 2013

Zeytinyagli Biber Dolmasi – Plněné papriky


6 celých paprik (nejlépe kapie), 100 g rýže, 2 cibule, rajčatový protlak, kmín, mletá červená paprika, sušená máta, 2 rajčata, pepř, sůl, olej,
na omáčku: 1 bílý jogurt,, česnek,
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme rajčatový protlak, kmín, mletou červenou papriku, sušenou mátu, osolíme, opepříme a přisypeme rýži. Vršky paprik odřízneme, naplníme připravenou směsí a nahoru přiložíme kus rajčete. Vložíme do hrnce, zalejeme horkou vodou a dusíme do měkka. Hotový pokrm poléváme omáčkou zhotovenou z bílého jogurtu (nejlepší je hollandia), třeného česneku, soli a trošky vody. Podáváme k masitým jídlům s tureckým chlebem ekmek.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára