nedeľa 24. februára 2013

Zeleninový nákyp s makaróny


4 porce – 1 baklažán (250 g)., 200 g makarónů., sůl., 1 velkou cuketu., 4 rajčatu., 25 g margarínu., 1 lžíci mouky., 3/8 l mléka., 200 g smetanového taveného sýra., mletý bílý pepř., muškátový oříšek., tuk na vymazání formy., 4 lžíce strouhaného ementálu.,
Baklažán zbavíme konců., nakrájíme na cca ½ cm silné plátky a silně posolíme, aby sůl vytáhla hořké látky. Po cca 10 minutách omyjeme chladnou vodou. Současně uvaříme těstoviny v dostatečném množstve vody. Těstoviny slijeme a necháme okapat. Zatím odřízneme konce cukety, rajčata zbavíme stopek a obojí nakrájíme na ½ cm silné plátky. Plátky cukety a baklažánu krátce spaříme ve slané vroucí vodě, pak je vyndáme na síto a necháme okapat. V hrnci rozpálíme margarín, nasypeme do něj mouku a necháme zpěnit. Za stálého míchání zředíme mlékem. Omáčku necháme krátce povařit, rozpustíme v ní sýr, pak vše pikantně ochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Vymastíme dostatečně velkou formu, ve vrstvách do ní klademe střídavě ovoce a makaróny, přelijeme sýrovou omáčkou a posypeme nastrouhaným ementálem. Pečeme v troubě předehřáté na 200° C (plyn stupeň č.3) 20-25 minut, až je sýr zlatohnědý.
Porce obsahuje cca 546 kcal., 24 g bílkovin., 26 g tuků ©

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára