nedeľa 24. februára 2013

Zahradnícký mls


Pro 4 osoby: 150 g polníčku, 150 g ledového salátu, 250 g minirajčat, 100 g tvrdého sýra, 1-2 stroužky česneku, 4 lžíce vinného octa, sůl, barevný pepř, 4 lžíce olivového oleje
Ledový salát i polníček přebereme, odstraníme poškozené i zavadlé listy a důkladně ho propláchneme. Potom necháme okapat nebo vytřepeme dosucha. Několik listů odložíme na zdobení, zbývající překrájíme na širší proužky či roztrháme na kousky. Rajčata omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Sýr nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme, najemno rosekáme a smícháme s octem, solí a pepřem. Nakonec vmícháme olivový olej. Smícháme rajčata, kostičky sýra, proužky salátu a přelijeme zálivkou. Na 4 talíře rozdělíme celé salátové listy a na ně upravíme míchanný salát. Podáváme s bagetou.
Příprava 25 minut, 1 porce 260 Kcal ©

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára