sobota 23. februára 2013

Roláda pro znalce


Na 4 porce potřebujeme – 250 g pšeničných zrníček., kostku vývaru., 30 g sušených hřibů., malou hlavičku kapusty., sůl., jarní cibuli., červenou papriku., vejce., 50 g nasekaných mandlí., 100 g strouhaného sýra., mletý pepř., 4 lžíce sojového oleje., 2 lžíce krémovité smetany.,
Přes noc namočíme pšeničná zrnka do ½ l vody. V téže vodě zrní přivedeme k varu s kostkou vývaru. Vaříme 20 minut při nízké teplotě, pak zrní necháme 20 minut bobtnat. Zatím ve ¼ l vody namočíme houby. Z kapusty oddělíme 12 listů, stonky na konci listů naplocho seřízneme. Listy spaříme cca 2 minuty ve vroucí slané vodě. Z jarní cibule odřízneme stonek na cca 12 – 15 cm. Hlavičku oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kroužky. Omyjeme papriku, rozčtvrtíme ji, zbavíme stopky a jádřinců. Dužinu nakrájíme na kostky. Pšeničná zrnka smícháme s kroužky cibule, kostkami papriky, vejcem, mandlemi a sýrem. Okořeníme solí a pepřem. 3 listy kapusty položíme na sebe a na ně dáme pšeničnou směs. Pak listy pečlivě zarolujeme, přičemž okraje založíme. Houby slijeme a necháme okapat, tekutinu zachytíme a scedíme. Rozpálíme sojový olej a kapustové rolády a něm ze všech stran osmahneme. Pak přidáme hřiby a podusíme. Zalijeme vodou z hub, zakryjeme a dusíme cca 20 minut. Rolády vyjmeme a dáme do tepla. Omáčku zahustíme krémovitou smetanou, okořeníme solí a pepřem. Rolády podáváme s omáčkou. Ideální příloha je bramborová kaše. ©
Stonky kapustových listů naplocho seřízneme.
Listy spaříme cca 2 minuty ve vroucí slané vodě.
Položíme na sebe vždy 3 listy kapusty a na ně dáme pšeničnou směs.
Porce obsahuje cca 21 g bílkovin., 32 g tuků., 49 g uhlovodanů., cca 568 kcal / 2378 kJ.
Tip – Zbytek kapusty můžeme použít na „Eintopf“.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára