sobota 16. februára 2013

Imam Bayildi (Imám omdlel)


4 baklažány, 1 dl olivového oleje, 3 cibule, 4 stroužky česneku, 2 rajčata, 2 feferonky, 1 lžička cukru, hrst čerstvé petrželky, 1 lžička sladké papriky, pepř, sůl,
Středně velké baklažány omyjeme a osušíme, neloupeme. Nakrojíme po délce tak, aby otvor byl asi 3 cm hluboký. Do otvoru nasypeme sůl a necháme odpočnout asi půl hodiny, aby pustil vodu. Potom baklažány osušíme a na oleji opečeme ze všech stran. Naskládáme je do zapékací mísy vedle sebe tak, aby otvory byly nahoře. Na zbylém tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli a česnek, rajčata a feferonky. Přisypeme cukr a mletou papriku, můžeme přidat i paprikové lusky zbavené jader. Potom podlijeme vodou nebo bílým vínem a dusíme, dokud se tekutina nevypaří. Osolíme a opepříme. Náplň vložíme do otvorů baklažánů (zbytek vedle nich), posypeme vše jemně nakrájenou natí hladké petrželky a v rozpálené troubě při 180°C zapékáme asi půl hodiny. Podáváme s bílým chlebem.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára