nedeľa 24. februára 2013

Chřestové frikassee


4 porce – 1000 g zeleného chřestu., 3/8 l zeleninového vývaru., 1 velký brambor., 1 mrkev., 1 svazek petržele., 125 g smetany., 6 vajec., sůl., pepř., kayenský pepř.,
Odřízneme dřevnaté konce chřestu, tyčky ve spodní trětině oloupneme, pak chřest propereme a odřízneme špičky dlouhé cca 5-6 cm. Špičky chřestu vaříme cca 5-7 minut v zeleninovém vývaru, nesmí ztratit chuť. Děravou lžicí špičky chřestu vyjmeme a odložíme. Zbylé tyčky chřestu nakrájíme na kousky. Oloupeme a omyjeme brambor, oškrabeme mrkev a obojí nakrájíme na malé kostičky. Pod tekoucí chladnou vodou propereme petržel, okapeme a otrháme stonky. Nasekané stonky petržele, kousky chřestu, kostičky brambor a mrkve dáme do vývaru, zakryjeme a vaříme cca 20 minut. Pak vše rozmixujeme v mixéru. Pyré dáme znovu do hrnce, smícháme se smetanou a povaříme, až směs zhoustne. Zatím uvaříme natvrdo cca 10-12 minut vejce, prudce zchladíme, oloupeme a nakrájíme na osminky. Špičky chřestu ohřejeme v omáčce, ochutíme solí, pepřem a mírně kayenským pepřem. Přidáme osminky vajec a kousky petržele a podáváme. Vhodnou přílohou jsou slané brambory či brambory na loupačku.
Porce obsahuje cca 314 kcal., 17 g bílkovín., 19 g tuků ©

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára