utorok 11. decembra 2012

Sypaná srdíčka plněná krémem

600 g listového těsta., 3 lžíce kondenzovaného mléka nebo žloutek., 50 g mandlí., 50 g pistácií
Na náplň: 200 ml smetany na šlehání., lžíci cukru., 2 vanilinové cukry., 2 ztužovače šlehačky., 150 ml bílého jogurtu., citron., 50 g marmelády (meruňkové nebo alginátového ovoce)., 2 lžíce mouky na podsypání válu
Listové těsto vyválíme na lehce pomoučeném válu na asi cm vysokou placku. Formičku vykrojíme srdíčka (asi 5 cm velká). Položíme je na plech vypláchnutý studenou vodu a potřeme kondenzovaným mlékem nebo rozšlehaným žloutkem a posypeme nahrubo sekanými mandlemi a pistáciemi. V dobře předehřáté troubě pečeme, až povrch zrůžoví. Mezitím ušleháme smetanu. Osladíme ji cukrem s vanilinovým cukrem a vmícháme ztužovač. Bílý jogurt rozšleháme se 2 lžícemi citronové šťávy, popřípadě lžící jemně strouhané kůry (pouze z chemicky neošetřeného citronu). Nakonec krém zjemníme ušlehanou smetanou. Prochladlá srdíčka rozřízneme. Na spodní část naneseme cukrářským sáčkem citronový krém a do středu kápneme lžičku marmelády nebo položíme kuličku alginátového ovoce. Přiklopíme horním dílem srdíčka, upravíme na misku a hned podáváme.
Doba přípravy je asi 1,5 hodiny., kousek má 1470 kJ / 350 kcal

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára