utorok 11. decembra 2012

Křupavá těstovinová omeleta se slunečnicí


500 g těstovin (špagety nebo nudle)., sůl., 4 lžíce másla., pepř kari koření., špetka majoránky., 8 vajec., 250 ml mléka., 4 lžíce hladké mouky., 2 snítky bazalky., 30 g slunečnicových semínek
Těstoviny běžným způsobem uvaříme v osolené vodě. Měkké je slijeme, propláchneme a necháme okapat. Ve dvou pánvích rozpustíme po jedné lžíci másla. Do každé dáme ¼ těstovin a 5 minut je dokřupava opékáme. Ochutíme je solí, pepřem a majoránkou. V mléce rozkvedláme vejce a mouku, až získáme řídké těstíčko. Nudle v pánvi přelijeme novým dílem těsta a pozvolna po obou stranách smažíme omelety. Vyjmeme je a stejným způsobem usmažíme i druhé dvě omelety. Opereme bazalku a otrháme lístky. V pánvi nasucho opražíme slunečnicová semínka. Omelety na talíři semínky posypeme a ozdobíme je lístkem bazalky. Podle chuti podáváme s rajčaty anebo s hlávkovým salátem.
Příprava asi 25 minut, tepelná úprava: asi 50 minut, na osobu: asi 560 kcal

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára