streda, 28. novembra 2012

Steak s pečenými brambory


4 hovězí plátky., 8 brambor., 250 g měkkého tvarohu., nebo lučiny., 2 PL minerálky., PL citronové šťávy., hlávkový salát., 3 PL oleje., 3 PL octa., svazek pažitky., cibuli., sůl., mletý pepř., bazalku
Brambory oloupeme a po celé délce je pravidelně nařízneme. Dáme je na pomaštěný plech a pečeme asi 40 minut. Mezitím rozšleháme tvaroh nebo lučinu s minerálkou, citronovou šťávu a nadrobno pokrájenou pažitkou. Krém osolíme a opepříme. Maso omyjeme, osušíme a mírně naklepeme. Plátky osolíme opepříme a z obou stran opečeme na PL oleje. Hlávkový salát pečlivě opereme a větší listy natrháme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Ocet osolíme a opepříme. Vmícháme do něj cibuli a zbylý olej. Zálivku nalijeme na salát, který necháme několik minut v chladničce odležet. Na talíře upravíme maso s pečenými brambory. Ozdobíme plátky citronu. Tvaroh a salát podáváme zvlášť.
Doby přípravy přibližně hodina., porce asi 2350 kJ / 560 kcal

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára