utorok, 20. novembra 2012

Rostbíf se zeleninou


kg hovězího nízkého roštěnce., 4 PL oleje nebo sádla., 800 g brambor., 2 mrkve., pórek., 2 cibule., 3 PL oleje., 200 g zakysané smetany., 2 PL jemně strouhaného křenu., sůl., mletý černý pepř., dobromysl., zelenou petrželku na ozdobení
Dobře odleželé maso zbavíme blan. Osolíme je a opepříme. Do pekáče nalijeme olej. Vložíme maso a alespoň 40 minut ze všech stran pečeme – nejprve zprudka, později žár zmírníme. Správně pečené maso má být uvnitř krvavé. Mezitím oloupeme brambory. Nakrájíme je na kousky a na tuku opečeme dozlatova. Pak očistíme zeleninu, kterou nakrájíme na kostičky a krátce povaříme v osolené vodě. Zakysanou smetanu ochutíme solí, pepřem a křenem. Nakonec zamícháme měkkou zeleninu. Rostbíf nakrájíme na tenké plátky. Upravíme je na talíře, ozdobíme oreganem a petrželkou. Zvlášť podáváme zeleninu se smetanou.
Doba přípravy cca 60 minut., porce 2350 kJ / 560 kcal

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára