pondelok, 19. novembra 2012

Ovocný dort s jogurtovým krémem


těsto – 150 g hladké mouky., 65 g cukru., 65 g másla., vejce
na ozdobu – 150 g selského jogurtu., 150 g mascarpone nebo tučného tvarohu., 6 PL cukru., 2 PL citronové šťávy., 4 plátky čiré želatiny., 200 g smetany ke šlehání., po 200 g malin., jahod., červeného rybízu., ½ sáčku dortového želé., 125 ml jablečné šťávy
Utřeme do hladkého těsta mouku, cukr, máslo a vejce. Utvoříme kouli, zabalíme ji do fólie a 60 minut chladíme. Předehřejeme troubu na 200° C. Formu o průměru 20 cm vyložíme těstem. Pokryjeme pečicím papírem, zasypeme luštěninou a předpékáme asi 30 minut. Luštěninu i papír odstraníme. Korpus necháme vychladnout. Smícháme jogurt s mascarpone, s pěti lžícemi cukru a citron. šťávou. Želatinu namočíme, vymačkáme vodu a rozpustíme. Vmícháme do jogurtu. Ušlehanou smetanu vmícháme do jogurtu. Ušlehanou smetanu vmícháme do polotuhé jogurtové hmoty a rozdělíme na korpus. Chladíme 2 hodiny. Na krém dáme ovoce. Podle návodu připravíme z želé, jablečné šťávy a jedné lžíce cukru polevu a zalijeme ovoce.
Příprava asi 40 minut., pečení asi 30 min., chlazení asi 3 hodiny., kousek asi 270 kcal., 8 g bílkovin., 13 g tuků., 33 g sacharidů

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára