pondelok, 19. novembra 2012

Kávové srdce


těsto – 3 vejce., 150 g cukru., KL vanilkového cukru., 60 g polohrubé mouky., 60 g škrobové moučky., zarovnaná KL kypřicího prášku
obloha – 40 g solamylu., 375 ml mléka., 100 g cukru., 2 PL instantního kávového prášku., 150 g másla nebo margarínu., 4 PL kávového likéru., asi 20 čokoládov. kávových zrnek., KL čokoládového sypání
Troubu vyhřejeme na 175° C . formou ve tvaru srdce nebo rozvírací formu (26 cm) vymastíme. Oddělíme žloutky od bílků. K bílkům přidáme 3 lžíce studené vody a za postupného přidávání cukru a vanilkového cukru ušleháme pevný sníh. Vmícháme opatrně žloutky, mouku promíchanou s kypřicím práškem a solamylem. Pečeme asi 35 minut. Na krém rozpustíme v 6 lžících mléka solamyl. Zbylé mléko svaříme s cukrem a kávovým práškem, vlijeme rozpuštěný škrob a necháme přejít varem. Dáme vychladnout. Změklý tuk zapracujeme do krému. Vychladlý základ dortu překrojíme. V případě, že jsme použili rozvírací formu, podle šablony vykrojíme srdce. Spodní díl potřeme částí krému, přiklopíme vrchní díl. Pokapeme likérem. Celý dort tence potřeme krémem. Zbylým krémem naplníme cukrářský sáček a spirálovitě nastříkáme ozdobný pruh z krémovými kávovými zrnky a střed posypeme čokoládovým sypáním.
Příprava asi 40 minut., pečení asi 35 min., kousek asi 210 kcal., 2 g bílkovin., 12 g tuků., 25 g sacharidů

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára