sobota 6. októbra 2012

Tuňák se slaninou


500 g brambor., mořská sůl., mletý černý pepř., 120 g plátkové slaniny., plátek másla (asi cm)., velká cibule., 125 g vypeckovaných černých nebo zelených oliv., konzerva tuňáka v oleji (200 g)., větvičky koriandru na ozdobu
Brambory nakrájené na kostky vařte ve slané vodě, dokud nezačnou měknout (přibližně pět až deset minut). Potom vodu slijte. Slaninu nakrájejte na přibližně 2,5 cm široké proužky. Rozpusťte máslo na teflonové pánvi, přidejte slaninu a smažte dozlatova na středně silném ohni. Pak přimíchejte nahrubo nakrájenou cibuli. Smažte doměkka dalších 5 minut. Přidejte brambory a nakrájené olivy a na mírném ohni smažte asi 10 minut. Pomocí obracečky směs otočte a dalších 10 minut nechte na ohni, tentokrát obracejte každou chvíli. Nakonec přidejte tuňáka, kterého jste nechali odkapat, a prohřívejte 4 až 5 minut. Brambory musí být měkké a tuňák dobře prohřátý. Nakonec ochuťte solí a pepřem a navrch ještě ozdobte větvičkami koriandru.
Doba přípravy: 10 minut., doba vaření: 30 minut
Tip: Toto je ideální recept, jak spotřebovat brambory zbylé z předešlého dne. Zelené olivy bývají obvykle slanější než černé. Proto pozor, až nepřesolíte. Chcete-li ušetřit na kaloriích, použijte konzervu tuňáka ve vodním nálevu.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára