pondelok, 29. októbra 2012

Švestkový koláč s marcipánem


rozvírací forma ., ½ PL strouhanky
Na 8 kousků: těsto – 80 g másla., 80 g cukru., špetka soli., PL rumu., 2 velká vejce., 120 g polohrubé mouky., KL kypřicího prášku., 80 g sekaných mandlí
obložení – 80 g surové marcipánové hmoty., plná lžíce moučkového cukru., 500 g švestek
Troubu předehřejeme asi na 180° C. Na Těsto ušleháme do pěny máslo, cukr, sůl a rum. Když se cukr zcela rozpustí, postupně přišleháme vejce. Zamícháme mouku, kypřicí prášek a sekané mandle. Vymažeme rozvírací formu a vysypeme ji strouhankou. Naplníme ji polovinou těsta a povrch uhladíme. Pracovní plochu posypeme moučkovým cukrem a z marcipánové hmoty vyválíme kulatý plát velikosti formy. Plát položíme na těsto a formu naplníme zbývajícím těstem. Povrch uhladíme. Švestky omyjeme a necháme okapat. Rozpůlíme je a vypeckujeme. Kruhovitě a hustě vedle sebe je poskládáme na těsto. Koláč pečeme 50 – 60 minut. Vyjmeme z trouby, necháme trochu vychladnout a uvolníme z formy. Necháme zcela vychladnout. Před podáváním koláč pocukrujeme.
Příprava cca 45 minut., pečení cca 60 minut., kousek cca 330 kalorií., 6 g bílkovin., 16 g tuků., 39 g sacharidů

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára