sobota 6. októbra 2012

Ryba se smetanovou omáčkou


Pro 4 osoby: 6 cibulí, 2 lžíce oleje, 2 bobkové listy, 150 ml červeného vína, sůl, pepř, 600 g mořské štiky, 2 jablka, 4 celerové řapíky, 425 g zakysané smetany, 4 lžíce majonézy, 4 lžíce mléka
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.* Dusíme je 15 minut na rozehřátém oleji.* Přidáme bobkový list a postupně podléváme červeným vínem, které necháme odpařit.* Osolíme a opepříme.* Plátky ryby omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.* Jablka omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.* Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a rovněž nakrájíme na kousky.* Očistěné a omyté celerové řapíky nakrájíme na plátky.* Zakysanou smetanu smícháme s majonézou a mlékem.* Přidáme rybu, jablka a celerové řapíky.* Ponecháme si lžící cibule dušené na víně a zbytek přidáme ke směsi.* Osolíme a opepříme.* Tepelně upravujeme 60 minut pod bodem varu.* Ozdobíme cibuli a podáváme s pečenými bramborami.*
Příprava 25 minut, vaření 70 minut, na osobu 520 kcal, 30 g bílkovin, 32 g tuků, 22 g sacharidů


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára