štvrtok, 18. októbra 2012

Medové trojhránky


Na 50 kousků: 250 g medu., 50 g hnědého cukru., 50 g másla., 450 g hladké mouky., balíček perníkového koření., kůra z pomeranče., KL potaše., PL vody., 250 g moučkového cukru., 30 g kakaa., 25 g kokosového tuku
Na mírném ohni smícháme cukr s medem a máslem. Necháme vychladnout. Do misky mezitím prosijeme mouku, do které přidáme koření. Smícháme s medovým krémem. Ve vodě rozpustíme potaš a přidáme k těstu. Zakryté necháme alespoň den stát. Troubu předehřejeme na 180° C. Z těsta vytvoříme válečky o průměru 2 – 3 cm, které pečeme asi 15 – 20 minut. Z ještě teplých válečků potom krájíme trojhránky o stejné velikosti. Ve 3 – 4 PL horké vody rozpustíme kakao a moučkový cukr. Necháme vychladnout, pak teprve přidáme kokosový tuk. Ten krém ztuží. Medové trojhránky v této směsi rovnoměrně namáčíme. Pak je necháme zatuhnout na kuchyňské mřížce a dáváme pozor, aby se neslepili. Můžeme je podávat ke kávě nebo čaji.
Příprava cca 40 minut., odležení cca den., pečení cca 15 minut., kousek cca 90 kalorií

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára