štvrtok, 18. októbra 2012

Mandlové pralinky


Na 20 kousků: 100 g mléčné nebo hořké čokolády na vaření, 100 g nasekaných mandlí., 2 – 3 PL Baileys či jiného smetanového likéru., 20 papír. košíčků
Čokoládu na vaření nasekáme ostrým nožem na hrubší kousky, aby se lépe a rovnoměrněji rozpustila. V horké vodní lázni čokoládu pomalu rozpouštíme. Dáváme pozor, aby do ní nenastříkala voda. Čokoláda by totiž zešedla a ztratila krémovou konzistenci. Hrnec s čokoládou proto raději přikryjeme utěrkou. Do tekuté čokolády vmícháme nastrouhané mandle a likér Baileys (popřípadě jiný smetanový likér). Vymastíme plech, na který lžíci pokládáme čokoládové kopečky. Velmi praktický je pergamenový papír, na který se pralinky zaručeně nepřilepí. Necháme je důkladně vychladnout. Hotové pralinky opatrně sejmeme z plechu nebo z pečicího papíru. Pralinky jsou velmi křehké, mohli bychom je poškodit. Pokládáme je do papírových košíčků. Můžeme je rovněž zabalit do celofánu či do průhledné nebo barevné fólie a ozdobit barevnou mašličkou. Takto připravené pralinky jsou vskutku nevšedním dárkem pro všechny přátele, jež chceme potěšit.
Příprava cca 15 minut., kousek cca 60 kalorií

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára