nedeľa, 7. októbra 2012

Lasaně s lososem a zeleninou


400 g plátků lososa, sůl, pepř, 150 g mrkve, 300 g cuket, 250 g řapíkového celeru, grapefruit, 400 ml rybího nebo zeleninového vývaru, 300 g zakysané smetany, 3 lžíce hotové světlé jíšky, 9 plátků zelených lasaní, 3 lžíce nahrubo posekané bazalky, 50 g strouhané goudy
Rybu omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.* Zeleninu očistíme a omyjeme.* Mrkev a cukety nakrájíme na plátky, celerové řapíky na ½ cm dlouhé kousky.* Zeleninu dusíme 5 minut na 4 lžících vody.* Vývar slijeme a zachytíme.* Grapefruit okrájíme a čistou dužinu rozebereme na dílky.* Troubu předehřejeme na 200 stupňů.* Zachycený vývar a zakysanou smetanu přivedeme k varu.* Osolíme, opepříme a zahustíme jíškou.* Do vymazané formy střídavě klademe vrstvu omáčky, lasaní, ryby, zeleniny, grapefruitu a bazalky.* Končíme vrstvou lasaní a omáčky.* Posypané sýrem zapékáme 30 minut.*
Příprava 30 minut, tepelná úprava 35 minut, na osobu 620 kcal, 31 g bílkovin, 32 g tuků, 46 g sacharidů


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára