sobota 6. októbra 2012

Kapr s kysaným zelím


100 g šalotky, 2 pomeranče, 1 ½ lžíce másla, 600 g kysaného zelí, 250 ml pomerančové šťávy, 4 kuličky nového koření, sůl, pepř, cukr, 4 porce kapra ( asi po 160 g)
Oloupané šalotky nakrájíme na čtvrtky.* Pomeranče oloupeme až na dužinu a tu rozebereme na dílky.* Šalotky dáme zesklovatět do širokého kastrolu s rozehřátým máslem.* Přidáme kysané zelí, pomerančovou šťávu a nové koření.* Osolíme, opepříme a podle chuti osladíme.* Přikryté zvolna dusíme zhruba 45 minut.* Přimícháme dílky pomerančů.* Naporcovaného kapra omyjeme, osušíme a rozložíme na zelí.* Přikryté dusíme dalších přibližně 15 minut.* Rybu a zelí s pomeranči rozdělíme na talíře a posypeme lístky kerblíku.* 
Příprava 15 minut, tepelná úprava 60 minut, na osobu 330 kcal, 28 g bílkovin, 15 g tuků, 21 g sacharidů


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára