štvrtok, 18. októbra 2012

Černobílý čokoládový dort


Na 16 kousků: piškotové těsto – 6 vajec., 200 g cukru., 180 g polohrubé mouky., 3 KL kakaa., špetka kypřicího prášku
náplň a ozdoba – 250 g bílé čokolády., 500 g tvarohu., 2 PL moučkového cukru., 100 g višňového džemu., 2 PL cointreau., 300 ml smetany., 100 g tmavé čokolády., 16 lístků růže., bílé a tmavé čokoládové hobliny
Troubu předehřejeme na 175° C. Na přípravu piškotu oddělíme vejce. Ze žloutků a cukru utřeme krém. Z bílků ušleháme pevný sníh. Mouku, kypřicí prášek a kakao prosijeme na vaječný krém a střídavě se sněhem zapracujeme. Rozvírací formu o průměru 26 cm vymastíme a naplníme těstem. Povrch uhladíme. Pečeme asi 40 minut, vyjmeme a necháme vychladnout. Čokoládu rozpustíme. Tvaroh smícháme s moučkovým cukrem, čokoládou, cointreau a višňovým džemem. 30 minut chladíme. Korpus dvakrát vodorovně překrojíme. Dva spodní díly potřeme krémem, všechny díly naskládáme na sebe a chladíme dalších 30 minut. Smetanu ušleháme a dort jí potřeme. Rozpustíme čokoládu, otrháme lístky růží. Omyjeme a osušíme. Po jedné straně namočíme v čokoládě a necháme na pečicím papíru ztuhnout. Opatrně sejmeme, rozložíme na dort a posypeme ho celý čokoládovými hoblinami.
Příprava cca 40 minut., pečení cca 40 minut., chlazení cca 60 minut., kousek cca 360 kcal., 9 g bílkovin., 17 g tuků., 39 g sacharidů

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára