štvrtok 18. októbra 2012

Banány plněné šlehačkou a jahodami


Na 10 kousků: odpalované těsto – 60 g másla., špetka soli., balíček vanilkového cukru., 125 g hrub. mouky., 4 vejce
náplň a ozdoba – 4 plátky želatíny., 500 g jahod., 3 PL cukru., 400 ml smetany., balíček vanilkového cukru., PL moučkového cukru
Troubu předehřejeme na 220° C. Plech vyložíme pečicím papírem. 250 ml vody svaříme s máslem, solí a vanilkovým cukrem. Vsypeme mouku a mícháme, dokud se nevytvoří hladká hrouda. Kastrol sundáme ze sporáku, necháme poněkud vychladnout a vmícháme vejce. Těstem naplníme cukrářský sáček opatřený velkým hvězdicovým tvořítkem. Na plech nastříkáme 10 proužků 10 cm dlouhých. Banány pečeme 20 – 25 minut. Ještě teplé je nůžkami vodorovně přestřihneme. Želatinu dáme nabobtnat. 12 až 15 jahod nakrájíme na plátky, zbytek rozmělníme a smícháme s cukrem. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a vmícháme do jahodového pyré. Uložíme do chladu. Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme dopevna a vmícháme do jahodového pyré. Jakmile začne želírovat. Cukrářský sáček opatříme tvořítkem s kulatým otvorem, naplníme směsí a nastříkáme na spodní díl banánku. Obložíme plátky jahod, přikryjeme vrchním dílem. Chladíme asi 2 hodiny. Posypeme moučkovým cukrem.
Příprava cca 35 minut., pečení cca 25 minut., chlazení cca 2 hodiny., kousek cca 310 kcal., 9 g bílkovin., 18 g tuků., 26 g sacharidů


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára