utorok 18. septembra 2012

Salát se šunkovým salámem


300 g špaget., sůl., lžíci oleje (nejlépe olivového)., zelenou papriku., červenou papriku., sterilované okurky., 200 g plátků měkkého salámu (šunkového., gothaje., apod.)., 4 lžíce majonézy., 2 lžíce zakysané smetany., 4 lžíce nálevu z okurek., drcený barevný pepř.,
Těstoviny přelomíme napůl, vložíme do osolené vruci vody a uvaříme takzvaně na skus.Potom je scedíme, vsypeme do větší mísy a promícháme s olejem. Potom je scedíme, vsypeme do větší mísy a promícháme s olejem. Papriky očistíme, zbavíme zrníček a dužinu pokrájíme na úzke nudličky. Okurky nakrájíme na kolečka, salám na proužky. Vše přidáme do mísy s těstovinami. Z majonézy, zakysan smetany a nálevu z okurek vymícháme zálivku a přilijeme ji do mísy. Vše zlehka promícháme. Salát dochutíme drcenám barevným pepřem a solí.
Tip:Na salát lze pro změnu použít i další druhy těstovin, například mušličky, motýlky, penne apod. Je výhodné jej dělat, pokud nám těstoviny zbydou třeba od oběda, pak stačí přidat různé ingredience podle hesla “Co dům dal” a rychlá večeře je v mižku na stole. K salátu můžeme připravit také jiný dip, například z jogurtu s česnekem.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára