pondelok, 3. septembra 2012

Kokosový koláč s jahodami


Na 20 kousků: 75 g strouhaného kokosu., 250 g másla nebo roslinného ruku., 230 g cukru., 4 vejce., 250 g polohrubé mouky., 2 KL prášku do pečiva., 100 – 125 ml mléka., rumové aroma., 8 – 10 PL kokosového likéru., plechovku (850 ml) ananasových plátků., kg jahod., 800 ml kokosového mléka., 2 vanilkové pudinky., strouhanou kůru z citronu., 175 g čokoládových kuliček
Opražíme 50 g kokosu a necháme vychaldnout. Tuk a 175 g cukru utřeme do pěny. Všleháme vejce a pak přidáme mouku s práškem do pečiva, kokos, mléko a rumové aroma. Těsto rozetřeme na vymazaný plech. Pečeme při střední teplotě přibližne 15 minut. Koláč propícháme párátkem a pokapeme likérem. Necháme vychladnout. Ve 100 ml kokosového mléka rozmíchame oba pudinky a zbylý cukr. Zbylé kokosové mléko a citronovou kůru přivedeme k varu. Vmícháme pudink a povaříme. Rozetřeme na korpus a poklademe ovocem. Vychladlý koláč posypeme zbylým kokosem a ozdobíme čokoládovými kuličkami.
Příprava cca 50 minut., kousek cca 1340 kJ / 320 kcal
TIP! Kokosové mléko: do 800 ml vroucí vody zavaříme 400 g strouhaného kokosu, chvílku povaříme a ½ hodiny nechme dojít. Procedíme přes plátýnko a dřeň důkladně vymačkáme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára