pondelok, 10. septembra 2012

Jahodové věnečky


Na 8kousků: 50 g másla., špetku soli., 125 g hladké mouky., 3 vejce., 7 plátků želatiny., 350 g jahod., PL citronové šťávy., 250 g netučného tvarohu., 90 g cukru., vanilkový cukr., 75 g borůvek., 200 ml smetany ke šlehání., moučkový cukr na posypání
Přivedeme k varu 1/8 l vody, máslo a špetku soli. Přisypeme mouku a mícháme, dokud se těsto neodděluje ode dna (jako velký knedlík). Dáme je do mísy a vmícháme vejce. Těstem naplníme cukrářský sáček. Na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme 8 kroužků (o průměru 6 – 7 cm). Pečeme při vysoké teplotě 25 – 30 minut, ještě horké je rozřízneme a necháme vychladnout. Želatinu namočíme. Rozkrájíme 250 g jahod, přidáme citronovou šťávu a rozmačkáme je. Vmícháme tvaroh, cukr a vanilkový cukr. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a vmícháme do krému. Dáme chladit. Borůvky přebereme. Zbylé jahody nakrájíme na kousky. Smetanu ušleháme a přidáme do krému. Ten nastříkáme na spodní části, obložíme ovocem, přiklopíme a dáme na hodinu chladit. Nakonec pocukrujeme.
Příprava cca 1 ½ hodiny., kousek cca 310 kcal


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára