pondelok, 3. septembra 2012

Jahodové dortíčky


Na 8 kousků: těsto a mimoto – 450 g mraženého list. těsta., vejce., 500 g jahod., PL moučkového cukru
náplň – 3 plátků bílé želatíny., balček vanilkového pudingu., 500 ml mléka., 50 g cukru., 125 ml smetany
Plátky listového těsta rozložíme a necháme rozmrazit. Každý plátek překrojíme a z každé poloviny vykrojíme čtverec, přičemž ponecháme 2 cm silné okraje. Troubu předehřejeme na 210° C. Plech opláchneme studenou vodou. Vidličkou rozšleháme vejce. Plné čtverce narovnáme na plech a potřeme vejcem. Přiložíme prázdné čtverce, které rovněž potřeme vejcem. Pečeme zhruba 12 minut. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Na náplň dáme nabobtnat želatinu. Podle návodu na obalu připravíme pudink. Mícháme do vystydnutí. Želatinu vymačkáme a v horké vodní lázni rozpustíme, vmícháme ji do pudinku a postavíme do chladu. Jakmile pudink začne želírovat, ušleháme dopevna smetanu a zamícháme ji do pudinku. Krémem naplníme vykrojené čtverce. Jahody omyjeme, osušíme, odstopkujeme, rozpůlíme a ozdobně položíme na pudinkový krém. Dortíčky dáme asi na 2 hodiny do chladu. Před podáváním je posypeme moučkovým cukrem, případně ozdobíme lístkem máty.
Příprava cca 40 minut., pečení cca 12 minut., chlazení cca 2 hodiny., kousek cca 400 kcal 10 g bílkovin., 23 g tuků., 35 g sacharidů

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára