pondelok, 10. septembra 2012

Dort s měsíčními jahodami


Na 12 kousků: korpus – 80 g rozpuštěného másla., 4 vejce., 120 g cukru., sáček vanilk. Cukru., 60 g mouky., 60 g škrobové moučky., 50 g mletého máku
Náplň a obloha – 800 g jahod., kg nízkotučného tvarohu., 100 g cukru., šťáva a nastrouhaná kůra z chemicky neošetřeného citronu., 6 plátku bílé želatiny., 250 ml smetany., bal. čiré dort. Polevy., 250 ml višňové šťávy., 150 g marcipánu., 50 g moučkového cukru
Troubu vyhřejeme na 180° C a připravíme těsto. Naplníme jím formu a zhruba 25 min. Pečeme. Upečený korpus vodorovně překrojíme, jahody omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Smícháme tvaroh, 80 g cukru, citronovou kůru a šťávu, rozpuštěnou želatinu a přidáme ušlehanou smetanu. Polovinu jahod a 2/3 krému navršíme na spodní díl korpusu, přiložíme vrchní díl a navršíme zbylý krém a jahody. Z višňové šťávy a 20 g cukru připravíme polevu a nalijeme ji na ovoce. Z marcipánu a moučkového cukru vyválíme 6 cm široký pruh a obtočíme jím obvod dortu.
Příprava cca 70 minut., pečení cca 25 minut., kousek cca 450 kcal., 21 g bílkovin., 18 g tuků., 49 g sacharidů

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára