pondelok 27. augusta 2012

Lístkové řezy

Na 12 kousků: základ a zdobení – 400 g mraženého listového těsta., 200 ml smetany., jahody., čokoládové sypání
náplň – 3 plátky bílé želatiny., 400 g jahod., 3 – 4 PL cukru., 500 ml smetany., 2 PL moučkového cukru
Listové těsto rozmrazíme. Předehřejeme na 225° C. Plátky těsta vyválíme na velký čtverec a na plechu, vyloženém pečicím papírem, pečeme asi 15 minut dozlatova. Upečený čtverec ještě zatepla nakrájíme na 4 stejně velké pruhy. Na náplň si dáme nabobtnat želatinu. Vymačkáme a rozpustíme. Jahody omyjeme, odstopkujeme a rozmělníme. Podle chuti osladíme. Želatinu vmícháme do ovoce a postavíme do chladu. Smetanu ušleháme dopevna. Jakmile jahodové pyré začně želírovat, vmícháme šlehačku. Jeden pruh těsta položíme na vál a potřeme 1/3 jahodové šlehačky. Přiložíme druhý pruh, potřeme další třetinou šlehačky, přidáme třetí pruh a potřeme zbylou šlehačkou. Přiložíme poslední pruh a posypeme poučkovým cukrem. Smetanu ušleháme dopevna, nastříkáme rozetky, ozdobíme kousky jahod a čokoládovým sypáním. Chladíme 4 hodiny.
Příprava cca 40 minut., pečení cca 15 minut., chlazení cca 4 hodiny., kousek cca 370 kcal., 6 g bílkovin., 27 g tuků., 23 g sacharidů



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára