streda 22. augusta 2012

Jahodové dortíčky s krémem

Na 12 kousků: těsto – 50 g másla., 4 vejce., 125 g cukru., špetka soli., 75 g polohrubé mouky., 50 g škrobové moučky., špetka kypřicího prášku
obloha a ozdoba – 600 g jahod., ½ balíčku vanilk. pudinku., 250 ml mléka., 25 g cukru., 2 PL sekaných mandlí., několik lístků máty nebo meduňky., PL moučkového cukru
Troubu předehřejeme na 180° C. Na přípravu těsta rozpustíme máslo. Vejce oddělíme. Žloutky se 4 lžícemi teplé vody ušleháme do husté pěny, přidáme cukr a šleháme až do světlého hustého krému. Přidáme máslo. Z bílků a soli ušleháme pevný sníh. Smícháme mouku se škrobovou moučkou a kypřicím práškem a střídavě se sněhem zapracujeme do vaječného krému. 12 dortových formiček o průměru 10 cm vymažeme tukem a do každé dáme 2 lžíce těsta. Pečeme 15 minut. Vyjmeme z trouby a necháme krátce vystydnout, vyklopíme z formiček a necháme úplně vystydnout. Na ozdobu jahody omyjeme, odstopkujeme a nakrájíme napůl nebo na čtvrtky. Podle návodu na obalu připravíme pudink. Přidáme mandle a mícháme do vychladnutí. Pudink rozdělíme na dortíčky, obložíme jahodami, ozdobíme mátou nebo meduňkou a posypeme moučkovým cukrem.
Příprava cca 45 minut., pečení cca 15 minut., kousek cca 190 kcal., 4 g bílkovin., 6 g tuků., 28 g sacharidů



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára